Orinoco is een pedagogische praktijk In Geel (De Antwerpse Kempen) die groepstrainingen, workshops en individuele coaching aanbiedt aan kinderen, jongeren en hun gezin.

Ons aanbod is gericht op kinderen en jongeren tussen 7 en 17 jaar en hun ouders om hen te helpen groeien in hun sociale- en emotionele ontwikkeling.

Als coach leg ik bij voorkeur de focus niet op het probleem, maar juist op de kwaliteiten van de cliënt. Op een laagdrempelige manier leer ik nieuwe vaardigheden aan en met de juiste methodieken laat ik kinderen en jongeren ontdekken welke krachtige eigenschappen al aanwezig zijn. Samen oefenen we hoe deze kwaliteiten kunnen worden ingezet in situaties die moeilijk zijn.

Wie is het gezicht achter Orinoco?

Elke Reymen (°1985)

Hallo, ik ben Elke Reymen. Naast mijn job als leerondersteuner in het onderwijs en na heel wat jaren ervaring als contextbegeleider binnen een thuisbegeleidingsdienst voor kinderen en volwassenen met een autismespectrumstoornis richtte ik in 2018 mijn eigen praktijk Orinoco op. 

Sinds 2013 werk ik bijna dagelijks met kinderen, jongeren en hun ouders. Als moeder van een dochter en zoon, weet ik hoe groot de liefde en het verantwoordelijkheidsgevoel van een ouder voor een kind is. Met deze intentie ga ik ieder coachingstraject aan. Met uiterste zorg werken we samen naar het gewenste einddoel toe.

Sinds 2018 ben ik gediplomeerd Rots en watertrainer, waarbij ik kinderen leer om sterker en weerbaarder te worden. In 2023 werd ik officieel StongKids trainer, een training die aangeboden wordt aan kinderen of jongeren die weerbaarder willen worden, een groei-mindset willen ontwikkelen, minder faalangstig willen zijn en een beter of positiever zelfbeeld willen krijgen.

Opleidingen - vormingen

Graduaat orthopedagogie, Thomas More, 2010-2013

Nieuwe autoriteit en geweldloos verzet in gezinnen, basistraining, Prakticum, 2014

Beeldend werken met kinderen en gezinnen, Rapunzel, 2014

Training in gespreksvaardigheden, Rapunzel, 2015

Van klacht naar kracht, oplossingsgericht werken, De content, 2018

Rots en Water basistraining, Gadaku, 2018

Project ImPACT, trainen van sociaal-communicatieve vaardigheden bij kinderen met een autismespectrumstoornis, SIG, 2019

Samen sterk in gezag!, NAGVopschool, 2021

Zintuiglijke informatieverwerking - sensorisch profiel, ZintASS, 2022 

Rots en Water basisschoolbreed, Gadaku, 2022 

StrongKids Trainer, wegwijs counseling & coaching, 2023

i.o. Kindercoach, Toscanzahoeve


Gecertificeerd trainer

Gecertificeerd trainer